Do góry

Zupy Przepis na:

Zupa ogórkowa z kiszonych ogórków.

Zupa ogórkowa z kiszonych ogórków.

Autor:

Przepisów i artykułów: 1000 Ocena: 9754

Dodano:

Odsłon: 216

Bardzo smaczna zupa z ogórków kiszonych, ugotowana na ćwiartkach z kurczaka.

Składniki

> 6 os. > 60 min łatwe tanie

Przygotowanie

  1. W 2 litrach wody gotujemy rosół z ćwiartek kurczaka, gdy mięso będzie miękkie, dodajemy pokrojone ziemniaki, marchew i pietruszkę. W między czasie w oddzielnym garnuszku gotujemy starte na wiórki ogórki kiszone, z kwasem z kiszonych ogórków, gotujemy do miękkości ogórków. Do gotującej się zupy dodajemy pokrojone natki pietruszki, kopru i łyżkę stołową domowej kostki rosołowej.

  2. Gdy starte ogórki będą miękkie dokładamy je do garnka z gotującą się zupą. Doprawiamy do smaku solą i pieprzem, zabielamy śmietaną i jeszcze chwilę, około 5 minut gotujemy, żeby wszystkie składniki zupy dobrze się połączyły.

    Smacznego!!!

Twoje notatki do przepisu

Komentarze do przepisu (1)

Ostatnio komentowane przepisy

Rozwiń Zwiń