Do góry

Zupy Przepis na:

Zupa ogórkowa z ryżem

Zupa ogórkowa z ryżem

Autor:

Przepisów i artykułów: 328 Ocena: 3952

Dodano:

Odsłon: 398

Zupa jest smaczna, pożywna i niskokaloryczna.

Składniki

  • 4 ogórki kiszone
  • 2-3 średnie marchewki
  • 100 g ryżu najlepiej brązowego
  • 1 łyżka "Vegety"
  • 1 łyżka mąki pszennej
  • 2 łyżki jogurtu naturalnego "Danon"
  • przyprawy: pieprz, 2 listki laurowe, 4 ziarenka ziela angielskiego, kurkuma, carry
3-4 os. 30 min łatwe tanie
Reklama
Reklama

Przygotowanie

  1. Na tarce o dużych oczkach zetrzeć ogórki kiszone. Następnie obrać marchewkę i również zetrzeć na tarce. Do garnka wlać 2-2,5 l wody. Dodać starte warzywa. Gdy zupa zacznie się gotować dodać ryż. Następnie dodawać kolejno przyprawy: pierz, liście laurowe, ziele angielski, kurkumę, carry i "Vegetę". Nie solić, gdyż sól jest już w ogórkach kiszonych. Gotować do miękkości ryżu tj. około 30 min.

  2. Nabrać chochelkę zupy do miseczki i rozprowadzić w niej łyżkę mąki, a potem 2 łyżki jogurtu naturalnego. Całość wlać do zupy i zagotować.

Twoje notatki do przepisu

Komentarze do przepisu (0)

Dodaj komentarz

Wypełnienie pól oznaczonych * jest obowiązkowe
Bądź pierwszy. Napisz coś miłego!

Ostatnio komentowane przepisy

Rozwiń Zwiń