Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
zupa jest smaczna, orzeźwiająca i latem i zimą...........SMACZNEGO!!!
Zupa, którą przygotowałam, w krajach anglosaskich nazywa się chowder. Chowder...
Odsłon: 21
Szybko, prosto, smacznie
Odsłon: 79
Na piknik nie musi być zaraz cała blacha ciasta. Mogą być takie ciasteczka....
Odsłon: 167
Czasami przychodzi pora na i takie smaki.
Odsłon: 193
Zupa, którą przygotowałam, w krajach anglosaskich nazywa się chowder. Chowder...
Odsłon: 21
Szybko, prosto, smacznie
Odsłon: 79
Na piknik nie musi być zaraz cała blacha ciasta. Mogą być takie ciasteczka....
Odsłon: 167
Czasami przychodzi pora na i takie smaki.
Odsłon: 193
Składniki
jabłka, gruszki umyte pokroić ze skórką na plasterki nie za cienkie do garnka, wsypać mrożone śliwki bez pestek, wlać wodę zagotować, wsypać cukier, cynamon, goździki i gotować z 10 minut na średnim ogniu
kisiel wymieszać w szklance zimnej wody, wlać do zupy i mieszając zagotować, zdjąć z ognia
wystudzoną zupę podawać ze śmietaną i ugotowanym makaronem jaki się lubi