Do góry

Zupy Przepis na:

Zupa pak choi

Przepis dnia 2018-05-01
Zupa pak choi

Autor: Obserwator

Przepisów i artykułów: 713 Ocena: 13877

Dodano: 29.04.2018

Odsłon: 526

Kuchnia chińska

Składniki

  • 1 l bulionu warzywnego
  • 2 główki kapusty pak choi
  • 1 ząbek czosnku
  • 5 łyżek sosu sojowego
  • 2 łyżki płynnego miodu
  • świeży imbir - ok. 5 cm
  • 300 g schabu
  • 300 g makaronu chińskiego mie
  • 150g pieczarek
  • 4 dymki
3-4 os. 30 min łatwe tanie

Przygotowanie

  1. Ugotowałem bulion warzywny. Wywar wlałem do garnka, dodałem starty imbir, przeciśnięty przez praskę czosnek, 2 łyżki sosu sojowego i schab pokrojony w cienkie plasterki. Doprowadziłem do wrzenia, gotowałem na wolnym ogniu przez 3 minuty.
    Wyjąłem schab, przełożyłem go na rozgrzaną patelnię, dodałem do niego pozostały sos sojowy, miód i trochę bulionu. Smażyłem ok. 5 minut, aż mięso zbrązowiało, często je obracałem, dolewałem co jakiś czas bulion. Do garnka z wywarem włożyłem połówki główek kapusty, makaron oraz pokrojone w plastry pieczarki. Gotowałem 3 minuty na wolnym ogniu.

Twoje notatki do przepisu

Komentarze do przepisu (5)

Ostatnio komentowane przepisy

Rozwiń Zwiń