Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Nie mogę się powstrzymać, aby nie dodać historii do tej potrawy. Otóż wiele l...
Odsłon: 60
Prosta sałatka z rzodkiewki, ogórka i sałaty strzępiastej polana sosem majone...
Odsłon: 128
Racuchy to pączki kładzione z łyżki do gorącego oleju. Racuchy zrobione są z...
Odsłon: 49
Nie mogę się powstrzymać, aby nie dodać historii do tej potrawy. Otóż wiele l...
Odsłon: 60
Prosta sałatka z rzodkiewki, ogórka i sałaty strzępiastej polana sosem majone...
Odsłon: 128
Racuchy to pączki kładzione z łyżki do gorącego oleju. Racuchy zrobione są z...
Odsłon: 49
Składniki
Papryki rozetnij, usuń środki z pestkami, strąki opłucz, pokrój w kosteczkę. Cebule oraz czosnek obierz, grubo posiekaj. W garnku rozgrzej oliwę. Zeszklij na niej cebule oraz czosnek.
Dołóż pokrojone papryki. Mieszając, smaż chwilę na dużym płomieniu. Warzywa podlej bulionem, gotuj jeszcze 15 minut. Pod koniec gotowania przypraw do smaku solą, pieprzem kajeńskim oraz suszonym oregano i bazylią.
Wyjmij trochę papryki do dekoracji. Resztę zupy zmiksuj na gładko. Rozlej do miseczek. Każdą porcję udekoruj kleksem jogurtu, odłożonymi wcześniej kosteczkami papryki oraz listkami bazylii.Źródło: Naj