Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Przepis wart wypróbowania: "Zupa paprykowa z kalafiorem"
Rozpływają się w ustach. Klasyka w wiosennym wydaniu.
Odsłon: 458
Rozpływają się w ustach. Klasyka w wiosennym wydaniu.
Odsłon: 458
Składniki
Papryki oczyść z gniazd nasiennych, umyj, osusz, pokrój w drobną kostkę. Wrzuć do rondla. Kalafior podziel na różyczki, dodaj do rondla. Fasolkę umyj, odetnij końce, pokrój na małe kawałki. Dodaj do warzyw.
Wrzuć kostkę rosołową, zalej wodą tak, by lekko przykryła . Posyp solą i pieprzem, gotuj do miękkości. Zupę zmiksuj, przypraw. Rozlej do misek, udekoruj kleksem jogurtu i natką.
Czas przygotowania: 35 min, ilość porcji: 6, cena za porcję: 1,30 zł.Źródło: Chwila dla Ciebie