Do góry

Zupy Przepis na:

zupa paprykowo - kapuściany mix

zupa paprykowo - kapuściany mix

Autor:

Przepisów i artykułów: 23 Ocena: 818

Dodano:

Odsłon: 3835

Niewiarygodny smak, bogactwo witamin, nietucząca, lekka

Składniki

  • kapusty białej, 1/4 główki
  • czerwona papryka, 1 szt.
  • zielona fasola szparagowa, duża garść
  • brukselka, 20 dag
  • pomidory w puszcze, 3/4 puszki
  • ziemniaki, 2 szt
  • cebula, 1szt. mała
  • czosnek, 2 ząbki
  • mięsko do wyboru, np. indycza szyjka, skrzydełka z kurczaka 2 szt
  • przyprawy: zioła prowansalskie, sól, pieprz, papryka, vegetta, kostka grzybowa, liść laurowy, ziele angielskie, maggi, do smaku
  • mąka, 2 łyżki
5-6 os. 30 min średnie przystępne

Przygotowanie

  1. przygotować wywar na zupę, tj. mięsko, marchewka, pietruszka i kawałek selera, pokrojone w drobną kostkę ziemniaki. Vegeta, liść laurowy, ziele angielskie, kostka. Po 15 min gotowania, dodać poszatkowaną kapustę. Po kwadransie dodać pokrojoną w kostkę, obraną ze skóry paprykę i posiekaną cebulę. Następnie wrzucamy do zupki brukselkę i zieloną fasolę szparagową. Kiedy warzywa zmiękną dodajemy pomidory z puszki (oczywiście pokrojone). Wyciskamy czosnek i doprawiamy do smaku przyprawami. Zagęszczamy, jak kto lubi mąką zmieszaną z wodą (my wolimy wersję dietetyczną, więc mąki dajemy niewiele). Smacznego!

Twoje notatki do przepisu

Komentarze do przepisu (1)

Dodaj komentarz

Wypełnienie pól oznaczonych * jest obowiązkowe

zdjecie uzytkownika

Mole3 13 lutego 2010 Ciekawy przepis i jak apetycznie wygląda - dodałam do ulubionych. Pozdrawiam.

17 Kto głosował? | Odpowiedz

Ostatnio komentowane przepisy

Rozwiń Zwiń