Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Nigdy wcześniej nie łączyłam truskawek z pomarańczą, ale pierwszy raz okazał...
Odsłon: 42
To prosty i smaczny, a przede wszystkim lżejszy i zdrowszy, przepis na odmien...
Odsłon: 58
Idealne danie na majówkę!
Odsłon: 27
Propozycja z twarogiem na śniadanie, bardzo smaczna i zdrowa. Zapraszam
Odsłon: 99
Nigdy wcześniej nie łączyłam truskawek z pomarańczą, ale pierwszy raz okazał...
Odsłon: 42
To prosty i smaczny, a przede wszystkim lżejszy i zdrowszy, przepis na odmien...
Odsłon: 58
Idealne danie na majówkę!
Odsłon: 27
Propozycja z twarogiem na śniadanie, bardzo smaczna i zdrowa. Zapraszam
Odsłon: 99
Składniki
Wykonanie: Fasolkę namoczyć z dnia na dzień i w tej samej wodzie ugotować. Grzyby umyć i namoczyć. Boczek zrumienić na patelni razem z drobno pokrojoną cebulą. Ziemniaki pokroić w kostkę razem z marchewką. Grzyby, cebulę z boczkiem oraz pokrojone warzywa połączyć z gorącym wywarem fasolowym i gotować zupę do miękkości. Pod koniec gotowania posolić do smaku i dodać przyprawy. Do ugotowanej zupy dodać pokrojony ciemny chleb razowy i potrzymać chwilę na słabym ogniu pod przykryciem.