Do góry

Zupy Przepis na:

Zupa pieczarkowa

Zupa pieczarkowa

Autor:

Przepisów i artykułów: 12 Ocena: 207

Dodano:

Odsłon: 2307

Pyszna, pożywna zupa:)

Składniki

5-6 os. > 60 min łatwe tanie

Przygotowanie

  1. Gotujemy bulion na skrzydełkach.Pieczarki kroimy podsmażamy razem z cebula.
    Do bulionu dodajemy pokrojoną marchew w plasterki, gotujemy następnie dodajemy podsmażone pieczarki oraz starta na małych oczkach pietruszkę.Gotujemy do miękkości.Ziemniaki gotujemy w osobnym garnku.Przyprawiamy solą i pieprzem oraz kostką rosołową.
    W naczyniu rozrabiamy śmietanę z mąką hartujemy gorącym wywarem i wlewamy do zupy. Jeszcze chwilę gotujemy.

  2. N talerz wykładamy ziemniaki nalewamy zupę na górę układamy mięso ze skrzydełek.

    SMACZNEGO:)

Twoje notatki do przepisu

Komentarze do przepisu (0)

Dodaj komentarz

Wypełnienie pól oznaczonych * jest obowiązkowe
Bądź pierwszy. Napisz coś miłego!

Ostatnio komentowane przepisy

Rozwiń Zwiń