Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Sprawdzony przepis na "Zupa pieczarkowa"
Polecam.
Odsłon: 552
Na piknik nie musi być zaraz cała blacha ciasta. Mogą być takie ciasteczka....
Odsłon: 460
Przepis dnia
To najprostszy na świecie przepis na babeczki kakaowe. Mimo iż są proste i sz...
Odsłon: 323
Kawa pobudza ciało i umysł. Przygotowana w ten sposób rozgrzewa, pomaga przy...
Odsłon: 48
Bardzo szybka i zdrowa sałatka pomidorowa do potraw z grilla, burgerów lub do...
Odsłon: 785
Polecam.
Odsłon: 552
Na piknik nie musi być zaraz cała blacha ciasta. Mogą być takie ciasteczka....
Odsłon: 460
Przepis dnia
To najprostszy na świecie przepis na babeczki kakaowe. Mimo iż są proste i sz...
Odsłon: 323
Kawa pobudza ciało i umysł. Przygotowana w ten sposób rozgrzewa, pomaga przy...
Odsłon: 48
Bardzo szybka i zdrowa sałatka pomidorowa do potraw z grilla, burgerów lub do...
Odsłon: 785
Składniki
Paprykę oczyść, pokrój w cienkie paski. Cebulę obierz, pokrój w piórka. Pieczarki oczyść, pokrój na plasterki.
Masło stop na patelni, wrzuć warzywa i pieczarki, podduś. Dodaj groszek, wlej bulion, zamieszaj, gotuj ok. 15 minut.
Żółtka wymieszaj ze śmietaną i przecierem pomidorowym. Zupę zdejmij z ognia, wlej mieszankę, połącz, nie gotuj.
Przypraw do smaku solą, pieprzem, ziołami prowansalskimi i winem. Posyp natką.
Czas przygotowania 25 min. Ilość porcji 4. Cena za porcję 2,60 zł.
Przepis przysłała Elżbieta Pawelec z Elbląga.</strong>Źródło: Chwila dla Ciebie