Do góry

Zupy Przepis na:

Zupa pieczarkowa

Zupa pieczarkowa

Autor:

Przepisów i artykułów: 8 Ocena: 9

Dodano:

Odsłon: 9467

Smaczna,lubiana przez wielu zupa pieczarkowa.

Składniki

  • pieczarki sterylizowane krojone MALPOL, 0,25 dag
  • kostka bulionowa warzywna, 1 szt
  • łyżka masła
  • łyżka śmietany
  • szczypta majeranku
  • sól
  • pieprz
3-4 os. 30 min średnie przystępne

Przygotowanie

  1. Ugotować 1 litr bulionu z kostki

  2. Masło rozpuścić na patelni i podsmażyć pieczarki.

  3. Usmażone pieczarki razem z tłuszczem i sosem wrzucić do wywaru.

  4. Gotować ok. 15 minut, zagęścić mąką rozmieszaną w śmietanie i łyżce wywaru.

  5. Dodać przyprawy i gotować jeszcze przez 5 minut nie doprowadzając do wrzenia.

Twoje notatki do przepisu

Komentarze do przepisu (0)

Dodaj komentarz

Wypełnienie pól oznaczonych * jest obowiązkowe
Bądź pierwszy. Napisz coś miłego!

Ostatnio komentowane przepisy

Rozwiń Zwiń