Do góry

Zupy Przepis na:

Zupa pieczarkowa z gryką

Zupa pieczarkowa z gryką

Autor:

Przepisów i artykułów: 2044 Ocena: 10837

Dodano:

Odsłon: 67

Szybka i smaczna zupa na obiad.

Składniki

  • Składniki:
  • Pieczarki świeże ½ kg
  • Kasza gryczana 10 dag
  • Ziemniaki ½ kg
  • Wywar warzywny 1 ½ litra
  • Sól i pieprz do smaku
  • Natka pietruszki
  • Świeży tymianek
  • Śmietana ½ szklanki
3-4 os. 30 min łatwe tanie

Przygotowanie

  1. Składniki:
    Pieczarki świeże ½ kg
    Kasza gryczana 10 dag
    Ziemniaki ½ kg
    Wywar warzywny 1 ½ litra
    Sól i pieprz do smaku
    Natka pietruszki
    Świeży tymianek
    Śmietana ½ szklanki
    Wykonanie:
    Wywar zagotować, dodać pokrojone oczyszczone pieczarki, ziemniaki i wsypać kaszę gryczaną. Gotować 25 minut, doprawić do smaku solą i świeżo zmielonym pieprzem, zaciągnąć śmietanką, posypać zieleniną i podawać z pieczywem.

Twoje notatki do przepisu

Komentarze do przepisu (0)

Dodaj komentarz

Wypełnienie pól oznaczonych * jest obowiązkowe
Bądź pierwszy. Napisz coś miłego!

Ostatnio komentowane przepisy

Rozwiń Zwiń