Do góry

Zupy Przepis na:

Zupa pieczarkowa z kluseczkami serowymi

Zupa pieczarkowa z kluseczkami serowymi

Autor:

Przepisów i artykułów: 80 Ocena: 1958

Dodano:

Odsłon: 12459

przepis dostałam od koleżanki, a ta z kolei wyczytała w jakiejś gazecie :)

Składniki

3-4 os. 30 min średnie przystępne

Przygotowanie

  1. Pokrojone pieczarki wraz z cebulką podsmażyc (na maśle lub oleju). Dodac ze startą marchewką do rosołu i gotowac do miękkości. Na koniec zabielic łyżką śmietany.

  2. Kluseczki : W rondelku zagotowac mleko z łyżką masła. Dodac mąkę i energicznie zamieszac. Jak troszkę przestygnie dodac jajko, wyrobic. Na koniec wrzucic starty ser oraz posiekaną natkę, jeszcze raz wszystko wymieszac/wyrobic. Za pomocą dwóch łyżek robic z ciasta łezki i wrzucac na gotującą się osoloną wodę.

  3. Kluseczki wyłożyc na talerz, zalac zupką, można posypac natką i gotowe :)

Twoje notatki do przepisu

Komentarze do przepisu (11)

Dodaj komentarz

Wypełnienie pól oznaczonych * jest obowiązkowe

zdjecie uzytkownika

Mole3 21 marca 2010 Zupę pieczarkową robimy, ale przepis na kluchy bardzo się nam podoba. :)

4 Kto głosował? | Odpowiedz

Ostatnio komentowane przepisy

Rozwiń Zwiń