Do góry

Zupy Przepis na:

Zupa pieczarkowa z łazankami

Zupa pieczarkowa z łazankami

Autor:

Przepisów i artykułów: 1378 Ocena: 17333

Dodano:

Odsłon: 1717

Dziś proponuję dietetyczną zupę bezmięsną, pieczarkową.

Składniki

1-2 os. 60 min łatwe tanie
Reklama
Reklama

Przygotowanie

  1. Wymyte pieczarki kroimy w plastry i smażymy na tłuszczu (mała ilość tłuszczu). Obieramy ziemniaka, marchew, seler i pietruszkę, kroimy w kostkę. Zagotowujemy 1 litr wody z domową kostką rosołową, zielem angielskim i liściem laurowym.

  2. Do gotującego się wywaru dodajemy pokrojone warzywa w kostkę.
    Gdy warzywa są lekko miękkie dodajemy do łyżką cedzakową duszone pieczarki. Doprawiamy do smaku solą i pieprzem ziołowym. Jeżeli warzywa są miękkie dodajemy 2 garście makaronu i gotujemy do miękkości makaronu. Ząbek czosnku, natkę pietruszki i koper kroimy drobno i dodajemy do gotującej się zupy.

  3. Jeżeli makaron zrobi się miękki, zabielamy zupę śmietaną, doprowadzamy do wrzenia i kończymy gotowanie.


  4. Smacznego!!!

Twoje notatki do przepisu

Komentarze do przepisu (0)

Dodaj komentarz

Wypełnienie pól oznaczonych * jest obowiązkowe
Bądź pierwszy. Napisz coś miłego!

Ostatnio komentowane przepisy

Rozwiń Zwiń