Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Wypróbowany przepis na "Zupa pieczarkowa z makaronem"
Nie mogę się powstrzymać, aby nie dodać historii do tej potrawy. Otóż wiele l...
Odsłon: 170
Propozycja z twarogiem na śniadanie, bardzo smaczna i zdrowa. Zapraszam
Odsłon: 152
Potrawka z kurczaka z brokułem i papryką to prawdziwa uczta dla podniebienia...
Odsłon: 79
Nie mogę się powstrzymać, aby nie dodać historii do tej potrawy. Otóż wiele l...
Odsłon: 170
Propozycja z twarogiem na śniadanie, bardzo smaczna i zdrowa. Zapraszam
Odsłon: 152
Potrawka z kurczaka z brokułem i papryką to prawdziwa uczta dla podniebienia...
Odsłon: 79
Składniki
Pokroić mięso w kostkę. Zalać wodą, zagotować, usunąć szumowiny. Kiedy mięso zacznie mięknąć, włożyć do garnka obrane i pokrojone warzywa, tymianek, listek laurowy, ziele angielskie. Lekko posolić. Gotować jeszcze przez 30 minut.
Pieczarki pokroić w cienkie plasterki. Natychmiast skropić sokiem z cytryny, aby nie ściemniały. Oprószyć solą i pieprzem. Wrzucić na rozgrzany olej i usmażyć na złoto. Dodać do zupy, zagotować. Rozrobić mąkę ze śmietaną, wlać do zupy.
Makaron wrzucić na osolony wrzątek, ugotować według przepisu na opakowaniu, odcedzić. Włożyć do zupy tuż przed podaniem, aby się nie rozmoczył. Skosztować zupę, ewentualnie doprawić solą i pieprzem. Posiekać natkę pietruszki, posypać nią danie. : ok. 80 minutŹródło: Twoje Imperium