Do góry

Zupy Przepis na:

Zupa pieczarkowa z makaronem

Zupa pieczarkowa z makaronem

Autor:

Przepisów i artykułów: 192 Ocena: 2982

Dodano:

Odsłon: 212

Zupa pieczarkowa z makaronem. Pyszna, lekka i pożywna. Polecam!

Składniki

  • ok 2 litrów rosołu lub wywaru warzywnego
  • Koperek
  • 500 g pieczarek
  • 1 cebula
  • Ok 100g makaronu
  • 1-2 marchewki
  • 1 pietruszka
  • 1 łyżeczka masła
  • można dodać ziemniaka
  • śmietana lub jogurt naturalny
3-4 os. 30 min łatwe tanie

Przygotowanie

  1. Cebulę kroimy w kostkę, pieczarki w mniejsze kawałki. W garnku roztapiamy masło, wrzucamy cebulę oraz pieczarki i dusimy ok 5 min. Marchewkę oraz pietruszkę obieramy i myjemy, kroimy w kostkę lub półplasterki i dodajemy do pieczarek, dusimy kolejne 5 min. Jeśli zdecydujemy się dodać ziemniaki to też dorzucamy pokrojone do garnka razem z marchewką i pietruszką. Po tym czasie wlewamy gorący bulion i doprowadzamy do zagotowania i wyłączamy. Koperek szatkujemy i dorzucamy do zupy. W osobnym garnku gotujemy makaron wg przepisu na opakowaniu. Na talerz wlewamy chochelką zupę, dorzucamy makaron i zabielamy śmietaną lub jogurtem naturalnym. Smacznego!

Twoje notatki do przepisu

Komentarze do przepisu (1)

Ostatnio komentowane przepisy

Rozwiń Zwiń