Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Na specjalne życzenie Syna - mówisz i masz. :)
Zupa, którą przygotowałam, w krajach anglosaskich nazywa się chowder. Chowder...
Odsłon: 30
Szybko, prosto, smacznie
Odsłon: 96
Na piknik nie musi być zaraz cała blacha ciasta. Mogą być takie ciasteczka....
Odsłon: 207
Czasami przychodzi pora na i takie smaki.
Odsłon: 214
Zupa, którą przygotowałam, w krajach anglosaskich nazywa się chowder. Chowder...
Odsłon: 30
Szybko, prosto, smacznie
Odsłon: 96
Na piknik nie musi być zaraz cała blacha ciasta. Mogą być takie ciasteczka....
Odsłon: 207
Czasami przychodzi pora na i takie smaki.
Odsłon: 214
Składniki
Cebulę pokroić w kostkę, podsmażyć na oliwie. Pieczarki pokroić - nóżki w plastry, glówki również. Dodać je do cebulki i podsmażyć razem ok. 5 minut. Dolać wody, tak by grzyby były przykryte i gotować ok. 15 minut.
Marchewkę i pietruszkę pokroić w ćwierćtalarki, korzeń selera w słupki - dodać je do grzybów i cebuli i gotować prawie do miękkości, w międzyczasie dorzucając kostki rosołowe.
Makaron wrzucić do zupy, pogotować do jego miękkości. Do śmietany dodać mąkę i kilka łyżek gorącego wywaru - wlać do zupy i pogotować jeszcze 2-3 minutki. Doprawić, dodać zieleninę.
Smacznego!