Do góry

Zupy Przepis na:

Zupa pieczarkowa z ziemniakami

Zupa pieczarkowa z ziemniakami

Autor: Pyszotka

Przepisów i artykułów: 25 Ocena: 214

Dodano: 22.03.2016

Odsłon: 2955

Lubię takie zupki, które można gotować na różne sposoby. Do takich zup zaliczam zupę pieczarkową.

Składniki

5-6 os. 60 min łatwe tanie

Przygotowanie

  1. Do ugotowanego wywaru dodać liść laurowy, ziele angielskie i umyte, pokrojone ziemniaki w kosteczkę.

  2. Pieczarki oczyścić, pokroić w plasterki, podsmażyć na 1łyżce oleju.

  3. Cebulę obrać ,pokroić w drobną kostkę. Dodać do podsmażonych pieczarek. Dusić 3 minuty.

  4. Podsmażone pieczarki z cebulką dodać do zupy.

  5. Marchewkę, pietruszkę i seler utrzeć na tarce o dużych oczkach. Starte warzywa dodać do zupy i ugotować do miękkości.

  6. Śmietanę rozmieszać z 1 łyżką mąki i z niewielką ilością gorącej zupy. Następnie całość wlać do zupy.

  7. Zupę jeszcze chwilkę podgotować ok 5 minut, dodać natkę pietruszki i pieprz ziołowy. Smacznego:)

Twoje notatki do przepisu

Komentarze do przepisu (0)

Dodaj komentarz

Wypełnienie pól oznaczonych * jest obowiązkowe
Bądź pierwszy. Napisz coś miłego!

Ostatnio komentowane przepisy

Rozwiń Zwiń