Do góry

Zupy Przepis na:

zupa pieczarkowo- groszkowa z boczkiem

zupa pieczarkowo- groszkowa z boczkiem

Autor:

Przepisów i artykułów: 168 Ocena: 4325

Dodano:

Odsłon: 1934

Byc moze skladniki to dosc nietypowa kombinacja, ale zupa jest fantastyczna- dobrze rozgrzewa :)

Składniki

3-4 os. 60 min średnie przystępne

Przygotowanie

  1. Boczek, marchew, pietruszke, cebule i pieczarki posiekac w drobniutka kostke. Do duzego garnka wlac olej, rozgrzac- wrzucic boczek i smazyc, az do zrumienienia. Dodac marchew, pietruszke, groszek i cebule i smazyc razem okolo 2- 3 minut. Dodac pieczarki, smazyc okolo minuty. Dolac wody (ok 2 l ), dodac przyprawy, gotowac okolo 30 minut, az skladniki zmiekna.

  2. Odlac na talerz okolo 300 ml zupy, wystudzic. Smietane wlozyc do miseczki, dodac do niej sok z cytryny, wymieszac. Powoli dolewac przestudzona zupe, ciegle mieszajac, aby zupa sie nie zwarzyla. Tak rozrobiona smietane wlac do zupy, wymieszac.

Twoje notatki do przepisu

Komentarze do przepisu (2)

Dodaj komentarz

Wypełnienie pól oznaczonych * jest obowiązkowe

zdjecie uzytkownika

goramarcina1 21 stycznia 2013 Ciekawe składniki w tej zupce i wszystkie lubię - nigdy takiej nie robiłam ,ale teraz już wiem ,że muszę.Już czuję ten smak ...5.oczywiście - pozdrawiam cię cieplutko.

0 Kto głosował? | Odpowiedz

Ostatnio komentowane przepisy

Rozwiń Zwiń