Do góry

Zupy Przepis na:

Zupa pieczarkowo porowa z boczkiem

Zupa pieczarkowo porowa z boczkiem

Autor:

Przepisów i artykułów: 2083 Ocena: 46734

Dodano:

Odsłon: 3024

Czasami ze "sprzątania" lodówki, można wyczarować bardzo smaczne potrawy. Uwielbiamy takie kuchenne freestyle.

Składniki

  • 100 g małych pieczarek
  • 1 duży por
  • 2 marchewki
  • 1 pietruszka
  • 1 mały seler
  • 4 średniej wielkości ziemniaki
  • 100 g wędzonego boczku
  • 1,2 l bulionu warzywnego
  • 1 łyżeczka masła klarowanego
  • 1 łyżeczka majeranku
  • 2 łyżki kaszy jaglanej
  • natka pietruszki
  • kminek mielony
  • sól, pieprz
3-4 os. 60 min łatwe tanie

Przygotowanie

  1. Pieczarki oczyszczamy, kroimy na ćwiartki, pora w krążki, ziemniaki, seler, pietruszkę i boczek w kostkę, marchew we wstążki (przy pomocy obieraczki do jarzyn). Wszystkie składniki wrzucamy do garnka, na niewielkiej ilości masła podsmażamy i zalewamy bulionem warzywnym, dodajemy łyżeczkę majeranku, po kilku minutach wsypujemy kaszę. Całość gotujemy do miękkości warzyw. Do smaku doprawiamy solą, pieprzem i mielonym kminkiem. Podajemy z posiekaną natką pietruszki.

Twoje notatki do przepisu

Komentarze do przepisu (6)

Ostatnio komentowane przepisy

Rozwiń Zwiń