Do góry

Zupy Przepis na:

Zupa pikantna z warzywami

Zupa pikantna z warzywami

Autor:

Przepisów i artykułów: 247 Ocena: 1556

Dodano:

Odsłon: 574

Pożywna , sycąca zupa z warzywami oraz kawałki mięsa . Prosta w wykonaniu

Składniki

  • ½ kg szynki wieprzowej
  • 2 kostki rosołowe
  • 20 dag pieczarek
  • 1 opakowanie fasolki szparagowej mrożonej.
  • ½ opakowania marchewki mrożonej – kostka.
  • Szczypta czosnku
  • Trochę imbiru
  • 1 łyżeczka sosu sojowego
  • Olej do smażenia
  • Sól
  • ½ opakowania zacierek
  • Chili
  • Przecier pomidorowy
  • 2 łyżeczki mąki pszennej
3-4 os. 60 min łatwe przystępne

Przygotowanie

  1. 1. Mięso kroimy w kostkę i obsmażamy na rozgrzanym oleju z dodatkiem soli.

  2. 2. Następnie przekładamy do garnka zalewamy wodą i wrzucamy kostki rosołowe.
    3. Do mięsa dodajemy pokropione pieczarki oraz marchewkę.

  3. 4. Następnie wrzucamy fasolkę.

  4. 5. Dodajemy zacierki.

  5. 6. Dodajemy imbir, chili, czosnek oraz przecier pomidorowy.

  6. 7. Gdy zupka jest gotowa, rozrabiamy mąkę z wodą i hartujemy zupę, chwilę gotując.
    8. Zupa gotowa.
    9. Smacznego.

Twoje notatki do przepisu

Komentarze do przepisu (2)

Dodaj komentarz

Wypełnienie pól oznaczonych * jest obowiązkowe

zdjecie uzytkownika

Nevermore 11 maja Skoro pikantna, to musi być dla mnie ;)
Lubię takie smaki, bo bez odrobiny ostrości życie traci sens :D
Odpowiedzi: 1 ▼

0 Kto głosował? | Odpowiedz

Ostatnio komentowane przepisy

Rozwiń Zwiń