Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Najprostszy sposób na wykorzystanie warzyw pozostałych bo ugotowaniu wywaru w...
Odsłon: 14
Pyszne naleśniki na obiad, kolacje lub spotkanie rodzinne.
Odsłon: 2223
Polecam na spotkanie z rodziną, przyjaciółmi.
Odsłon: 243
Naleśniki są elastyczne i nie pękają przy zwijaniu.
Odsłon: 1546
Najprostszy sposób na wykorzystanie warzyw pozostałych bo ugotowaniu wywaru w...
Odsłon: 14
Pyszne naleśniki na obiad, kolacje lub spotkanie rodzinne.
Odsłon: 2223
Polecam na spotkanie z rodziną, przyjaciółmi.
Odsłon: 243
Naleśniki są elastyczne i nie pękają przy zwijaniu.
Odsłon: 1546
Składniki
do garnka (3 litrowy) wkładamy umyte skrzydełka ,obrane i pokrojone warzywa zalewamy wodą i wstawiamy na ogień doprowadzamy do wrzenia i zmniejszamy płomień tak aby zawartość lekko wrzała,gotujemy zawartość do miękkości około 1h (chodzi o to żeby wywar był jak rosół)
W osobnym rondelku roztapiamy masło i dodajemy poszatkowaną cebulę doprowadzamy do zeszklenia i dodajemy przecier pomidorowy wszystko razem podsmażamy (bardzo ważne)
Podsmażony przecier dodajemy do wywaru i gotujemy kilka minut ,część ugotowanych warzyw (cała marchewka 1 pietruszka) miksujemy blenderem na gładką masę i dodajemy do zupy ,przyprawiamy solą i tymiankiem podajemy z ryżem lub gruby.m makaronem.Polecam warzywa zagęszczą zupę, nie używając śmietany jesteśmy zdrowsi POLECAM