Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Kiedyś ktoś mi powiedział, że najlepsza jajecznica to jest ta, którą sam sobie zrobisz. Coś w tym jest. Ile osób, tyle pomysłów i sposobów na robienie tego prostego śniadania. Z zupą pomidorową jest chyba podobnie. Można ją zrobić na milion różnych sposobów. Moja ulubiona to szybka zupa pomidorowa z czosnkiem, bazylia, śmietaną i oczywiście makaronem.
Godna polecenia konserwa z szynki wieprzowej z galaretką w słoiczku. Idealna...
Odsłon: 32569
Klasyczna włoska pizza z bogatym połączeniem czterech rodzajów sera na chrupi...
Odsłon: 51
Shot na wzmocnienie odporności zrobiłam z kurkumą, świeżym imbirem, sokiem z...
Odsłon: 84
Przepis dnia
Przepis na pyszne, delikatne i wilgotne ciasto z cukinii, które przeplata jaś...
Odsłon: 925
Takie golonko najbardziej lubi mój mąż . Golonko gotowane do miękkości na wol...
Odsłon: 333
Godna polecenia konserwa z szynki wieprzowej z galaretką w słoiczku. Idealna...
Odsłon: 32569
Klasyczna włoska pizza z bogatym połączeniem czterech rodzajów sera na chrupi...
Odsłon: 51
Shot na wzmocnienie odporności zrobiłam z kurkumą, świeżym imbirem, sokiem z...
Odsłon: 84
Przepis dnia
Przepis na pyszne, delikatne i wilgotne ciasto z cukinii, które przeplata jaś...
Odsłon: 925
Takie golonko najbardziej lubi mój mąż . Golonko gotowane do miękkości na wol...
Odsłon: 333
Składniki
Cebulę pokroić w kostkę, zeszklić na łyżce oleju. Po kilku minutach dodać czosnek pokrojony w plasterki. Wszystko przesmażyć do przejścia się smaków.
Cebulę z czosnkiem zalać bulionem. Dodać pomidory z puszki. Wszystko gotować przez kilkanaście minut.
Zupę zmiksować na gładko blenderem.
Dodać bazylię. Gotować chwilę, żeby smak przeszedł.
Śmietanę zahartować gorącą zupą, dodając do niej po łyżce i mieszając. Po otrzymaniu śmietanowego roztworu wlać go powoli do zupy, ciągle mieszając.
Na końcu dodać cukier, sól i ewentualnie kilka kropel soku z cytryny.
Podawać z łyżką gęstej śmietany.