Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Klasyczna zupa pomidorowa robiona przeze mnie na pomidorach, wołowinie i wędzonce. Jadamy ją z domowym makaronem, zaciągniętą śmietanką i posypaną natką pietruszki. Do tego pyszna wołowina. Zupa ma kremową konsystencję i świetny smak.
Proste ciasto na oleju z rabarbarem i chrupiącą kokosową kruszonką. Zaczyna s...
Odsłon: 122
Bardzo szybka i zdrowa sałatka pomidorowa do potraw z grilla, burgerów lub do...
Odsłon: 718
Pomysł na tę zupę to wynik sporej ilości mięsa i kości pozostałych z pieczone...
Odsłon: 35
Na piknik nie musi być zaraz cała blacha ciasta. Mogą być takie ciasteczka....
Odsłon: 395
Polecam.
Odsłon: 458
Proste ciasto na oleju z rabarbarem i chrupiącą kokosową kruszonką. Zaczyna s...
Odsłon: 122
Bardzo szybka i zdrowa sałatka pomidorowa do potraw z grilla, burgerów lub do...
Odsłon: 718
Pomysł na tę zupę to wynik sporej ilości mięsa i kości pozostałych z pieczone...
Odsłon: 35
Na piknik nie musi być zaraz cała blacha ciasta. Mogą być takie ciasteczka....
Odsłon: 395
Polecam.
Odsłon: 458
Składniki
1. Do zimnej wody włożyć wołowinę bulionową i kości (żeberka) wędzone 2. Dodać marchew, seler, liście selera, liście lubczyku, przyprawę do zupy, sól 3. Po ok. 30 min. dodać i pomidory.
4. Na wolnym ogniu gotować 1 godzinę. Pod koniec dodać koncentrat pomidorowy. 5. Wyjąć mięso a wszystkie warzywa i pomidory zmiksować. 6. Podaję ją z makaronem, zaprawioną śmietanką (lub nie) i posypaną natką pietruszki.