Do góry

Zupy Przepis na:

Zupa pomidorowa na szyjach indyczych z blendowanymi warzywami

Zupa pomidorowa na szyjach indyczych z blendowanymi warzywami

Autor: Mateooos

Przepisów i artykułów: 1 Ocena: 0

Dodano: 04.05.2018

Odsłon: 61

Pyszna zupa pomidorowa pachnąca warzywami i czosnkiem i szyją z indyka ,która dodaje niesamowitego aromatu.

Składniki

3-4 os. 60 min łatwe tanie

Przygotowanie

  1. Szyję włożyć do garnka .Garnek 3,5L. Zalać do połowy wodą. Dodać obraną marchew , pietruszkę , seler i cebulę.Gotować 35-40 minut do miękkości warzyw.

  2. Ugotowane warzywa przełożyć do miski dalej gotując szyję. Do miski dodać obrany czosnek i pomidory w puszce. Blenderem zmiksować warzywa na gładko. Dodać krem z warzyw do garnka. Zagotować.

  3. Gdy zacznie sie gotować dodać sól pieprz do smaku lub też opcjonalnie vegetę lub przyprawę w płynie magii. Dodać 1-2 łyżki koncentratu pomidorowego . Posypać natką pietruszki , lubczykiem lub koperkiem ( W moim przypadku natka i lubczyk )Podawać z makaronem lub ryżem . Smacznego!

Twoje notatki do przepisu

Komentarze do przepisu (0)

Dodaj komentarz

Wypełnienie pól oznaczonych * jest obowiązkowe
Bądź pierwszy. Napisz coś miłego!

Ostatnio komentowane przepisy

Rozwiń Zwiń