Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Jest to smaczna i pożywna zupa z ryżem. Użycie papryki oraz drobnej fasoli łamie kanony tradycyjnej zupy pomidorowej. Polecam zwłaszcza w mroźne, zimowe dni.
Składniki
Paprykę po wydrążeniu gniazd nasiennych kroimy na drobną kostkę i smażymy na patelni przez kilka minut (aż zmięknie) używając do tego 3 łyżek oliwy lub oleju. Dodajemy do naczynia, w której gotujemy wrzątek z trzema kostkami bulionowymi oraz koncentratem, torebkę ryżu (od tego momentu gotujemy zupę najwyżej 20 min).
Wsypujemy przysmażoną paprykę, fasolę z puszki ( nie odsączamy z sosu), następnie śmietanę i doprawiamy przyprawami do smaku , wedle uznania. Na końcu można posypać zupę natką z pietruszki lub bazylią. Proszę jednak nie przesadzać z przyprawami, gdyż zupa musi mieć swój specyficzny smak, który przyprawy aromatyczne takie jak bazylia mogą niestety zmienić!