Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Sprawdzony przepis na "Zupa pomidorowa z brukselką"
Zupa, którą przygotowałam, w krajach anglosaskich nazywa się chowder. Chowder...
Odsłon: 21
Szybko, prosto, smacznie
Odsłon: 77
Na piknik nie musi być zaraz cała blacha ciasta. Mogą być takie ciasteczka....
Odsłon: 166
Czasami przychodzi pora na i takie smaki.
Odsłon: 193
Zupa, którą przygotowałam, w krajach anglosaskich nazywa się chowder. Chowder...
Odsłon: 21
Szybko, prosto, smacznie
Odsłon: 77
Na piknik nie musi być zaraz cała blacha ciasta. Mogą być takie ciasteczka....
Odsłon: 166
Czasami przychodzi pora na i takie smaki.
Odsłon: 193
Składniki
Cebulę oraz czosnek obierz, posiekaj. Pokrój w kostkę oczyszczone marchewki i łodygi selera. Brukselkę umyj, pokrój na połówki. Rozgrzej 2 łyżki oleju, zrumień cebulę i czosnek. Dodaj marchew oraz seler, przesmaż.
Wrzuć pomidory z puszki wraz z zalewą, dodaj łyżkę koncentratu pomidorowego, bulion i liść laurowy. Gotuj całość pod przykryciem około 20 minut.
Gotową zupę dopraw do smaku solą, pieprzem oraz ulubionymi ziołami. Podawaj, np. z makaronem.
czas ok. 50 min; porcja – 330 kcal, cena 1,50 złŹródło: Świat kobiety