Do góry

Zupy Przepis na:

Zupa pomidorowa z cukinią

Zupa pomidorowa z cukinią

Autor:

Przepisów i artykułów: 2109 Ocena: 47136

Dodano:

Odsłon: 396

Zachwyceni smakami lata sięgamy po to, co nam ofiarują płody ziemi. Chociaż przez tak krótki czas możemy cieszyć się tym, co świeże, naturalne. Wyśmienitym dodatkiem okazał się przecier z sycylijskich pomidorków koktajlowych. Niesamowicie aromatyczny.

Składniki

  • 1 marchew
  • 1 pietruszka
  • 1 kawałek selera korzeniowego
  • 100 g cukinii
  • 1 łyżka oliwy z oliwek
  • 3 ząbki czosnku
  • 660 g passaty z sycylijskich pomidorków koktajlowych
  • 1 litr bulionu cielęcego
  • sól, pieprz
5-6 os. 60 min łatwe tanie
Reklama
Reklama

Przygotowanie


  1. Warzywa ścieramy na tarce o dużych oczkach, szklimy na oleju, pod koniec dodając rozgniecione ząbki czosnku. Smażymy aż puszczą aromat, dodajemy passatę, dusimy na wolnym ogniu przez kwadrans.
    Następnie dodajemy bulion, zagotowujemy. Do smaku doprawiamy solą i pieprzem.

Twoje notatki do przepisu

Komentarze do przepisu (1)

Dodaj komentarz

Wypełnienie pól oznaczonych * jest obowiązkowe

zdjecie uzytkownika

Maudie 07 września Z cukinią jeszcze nie jadłam więc muszę nadrobić zaległości bo kusisz,oj kusisz :)

1 Kto głosował? | Odpowiedz

Ostatnio komentowane przepisy

Rozwiń Zwiń