Do góry

Zupy Przepis na:

Zupa pomidorowa z kalafiorem

Zupa pomidorowa z kalafiorem

Autor:

Przepisów i artykułów: 1817 Ocena: 41809

Dodano:

Odsłon: 273

Czasami warto mieć pod ręką produkty, z których w chwilę stworzymy nowe danie. W zastępstwie można użyć pomidory krojone z puszki i po garści czarnych oraz zielonych oliwek.

Składniki

  • 1 duża marchew
  • 3 ziemniaki
  • 400 ml sosu z oliwkami np. Barilla
  • 1/2 kalafiora
  • 50 g kaszy gryczanej
  • 1,2 l bulionu drobiowego
  • zielenina
3-4 os. 60 min łatwe tanie

Przygotowanie

  1. Marchew obieramy, kroimy w plasterki.
    Ziemniaki obieramy i kroimy w kostkę.
    Kalafior dzielimy na różyczki.
    Kaszę gotujemy na sypko (ew. można dorzucić do bulionu razem z warzywami).
    Marchew i ziemniaki zalewamy bulionem, gotujemy 10 min od momentu zawrzenia.
    Dodajemy sos, kaszę (ew. pomidory wraz z zalewą i pokrojone na plasterki oliwki), kalafior i gotujemy do jego miękkości.
    Podajemy z ulubioną zieleniną.

Twoje notatki do przepisu

Komentarze do przepisu (11)

Ostatnio komentowane przepisy

Rozwiń Zwiń