Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Wypróbowany przepis na "Zupa pomidorowa z kalarepką i kiełkami"
Są smaki które trudno powtórzyć o innej porze roku. Młoda kapustka króluje.
Odsłon: 179
Błyskawiczny w przygotowaniu i przepyszny sos/ pasta do podjadania.
Odsłon: 128
Pyszne i szybkie kluseczki koperkowe, czyli obiad w 10 minut, najlepiej smaku...
Odsłon: 1064
Dzisiaj coś orientalnego. Makaron plus warzywa oraz cienkie plasterki wieprzo...
Odsłon: 515
Sałatka Zielonej Bogini: nazwa wszystko wyjaśnia, bo chyba nie można przygoto...
Odsłon: 60
Są smaki które trudno powtórzyć o innej porze roku. Młoda kapustka króluje.
Odsłon: 179
Błyskawiczny w przygotowaniu i przepyszny sos/ pasta do podjadania.
Odsłon: 128
Pyszne i szybkie kluseczki koperkowe, czyli obiad w 10 minut, najlepiej smaku...
Odsłon: 1064
Dzisiaj coś orientalnego. Makaron plus warzywa oraz cienkie plasterki wieprzo...
Odsłon: 515
Sałatka Zielonej Bogini: nazwa wszystko wyjaśnia, bo chyba nie można przygoto...
Odsłon: 60
Składniki
Kalarepki oczyść, odetnij wierzchy, warzywa wydrąż. Miąższ kalarepek potnij na kawałki. Papryki oczyść z pestek, pokrój w paski.
Cebulę oraz czosnek obierz, posiekaj, zeszklij na oliwie. Dołóż pokrojoną kalarepkę i paprykę. Zalej bulionem. Gotuj około 20 minut.
W tym czasie chili oczyść i posiekaj. Pomidory sparz, obierz ze skórki, grubo potnij. Kiedy warzywa w garnku będą już prawie miękkie, dodaj do nich pomidory.
Zupę gotuj jeszcze kilka minut. Potem zmiksuj na gładko. Wymieszaj z chili. Przypraw solą, pieprzem i słodką papryką.
Gotową zupę przelej do wydrążonych kalarepek. Przed podaniem posyp kiełkami rzodkiewki.Źródło: Tina