Do góry

Zupy Przepis na:

Zupa pomidorowa z mascarpone

Zupa pomidorowa z mascarpone

Autor:

Przepisów i artykułów: 3 Ocena: 35

Dodano:

Odsłon: 10173

Jest szybka i prosta.

Składniki

5-6 os. 15 min średnie przystępne

Przygotowanie

  1. Siekamy cebulę, marchewkę obieramy i kroimy w drobną kosteczkę. Dusimy na małym ogniu na oliwie aż marchewka będzie zupełnie miękka. Wlewamy sos pomidorowy i bulion, gotujemy razem przez chwilę, następnie miksujemy z 2 łyżkami mascarpone. Pomidora kroimy na ćwiartki, usuwamy pestki, miaższ kroimy na kawałeczki i wkładamy do zupy. Krótko podgrzewamy, solimy i pieprzymy do smaku, wlewamy na talerze, do każdej porcji dodajemy jeszcze po łyżce mascarpone. Dekorujemy listkami bazyli i podajemy.

Twoje notatki do przepisu

Komentarze do przepisu (2)

Ostatnio komentowane przepisy

Rozwiń Zwiń