Do góry

Zupy Przepis na:

Zupa pomidorowa z odrobiną Italii

Zupa pomidorowa z odrobiną Italii

Autor:

Przepisów i artykułów: 17 Ocena: 543

Dodano:

Odsłon: 5216

Lekki posmak Włoch...

Składniki

3-4 os. 60 min średnie przystępne

Przygotowanie

  1. Z podanych składników gotujemy bulion. Na patelni podsmażamy cebulę, dodajemy pomidory, czosnek, przyprawy. Całośc po podsmażeniu miksujemy blenderem na jednolitą masę. Przelewamy do gotowego bulionu. Dodajemy 2 łyżeczki przecieru pomidorowego i zabielamy. Podajemy tradycyjnie z makaronem. Smacznego :)

Twoje notatki do przepisu

Komentarze do przepisu (2)

Dodaj komentarz

Wypełnienie pól oznaczonych * jest obowiązkowe

zdjecie uzytkownika

aktorod 20 grudnia 2010 Kiedyś mój tata dodawał do pomidorowki świeżą bazylię. Zapach nieporównywalny z niczym. Ale twoja wersja pewnie również jest niezwykle aromatyczna.

1 Kto głosował? | Odpowiedz

Ostatnio komentowane przepisy

Rozwiń Zwiń