Do góry

Zupy Przepis na:

Zupa pomidorowa z papryką

Zupa pomidorowa z papryką

Autor: szpileczkiibabeczki

Przepisów i artykułów: 96 Ocena: 945

Dodano: 13.04.2018

Odsłon: 200

Zupa pomidorowa z papryką. polecam ;)

Składniki

  • 4 skrzydełka,
  • 2 marchewki,
  • 1 pietruszka,
  • 1 cebula,
  • 3 ziela angielskie,
  • 2 liścia laurowe,
  • 500 ml przecieru pomidorowego,
  • łyżka suszonego tymianku,
  • łyżka suszonego tymianku,
  • sól i pieprz do smaku,
  • szczypta imbiru,
  • 2 czerwone papryki,
  • 5 ziemniaków,
  • śmietana do zabielenia.
5-6 os. 60 min łatwe tanie

Przygotowanie

  1. Marchew, cebulę i pietruszkę obieramy, myjemy i kroimy w kosteczkę.

    Do garnka z wodą (3-4 litry) wrzucamy skrzydełka i warzywa, gotujemy na małym ogniu około 20 minut.

    Ziemniaki obieramy, myjemy i kroimy w kostkę.

    Paprykę również kroimy w kostkę.

    Warzywa wrzucamy do garnka.

    Gotujemy 10 minut, następnie dodajemy koncentrat i przyprawy.

    Chwilę gotujemy.

    Zabielamy śmietaną.

    Podajemy z makaronem.

    Smacznego ;)

Twoje notatki do przepisu

Komentarze do przepisu (0)

Dodaj komentarz

Wypełnienie pól oznaczonych * jest obowiązkowe
Bądź pierwszy. Napisz coś miłego!

Ostatnio komentowane przepisy

Rozwiń Zwiń