Do góry

Zupy Przepis na:

Zupa pomidorowa z sosem imbirowym

Zupa pomidorowa z sosem imbirowym

Autor:

Przepisów i artykułów: 1 Ocena: 1

Dodano:

Odsłon: 665

Zupa ze smakiem dalekiego wschodu z niepowtarzalnym smakiem i aromatem. warto spróbować ;)

Składniki

  • 1,5 - 2 l bulionu (najlepiej rosołu)
  • koncentrat pomidorowy, 4-5 łyżeczek
  • mieszanka chińskich warzyw, 30 dag
  • pół buteleczki sosu imbirowego Tao Tao, 250 ml
  • 3-4 łyżeczki sosu miodowego z czosnkiem Tao Tao
  • 2 łyżki stołowe sosu sojowego
  • mąka, olej
  • makaron nitki
  • 30 dag pieczarek
3-4 os. 30 min średnie przystępne

Przygotowanie

  1. Do gotującego bulionu (rosołu) dodać koncentrat pom. i mieszanke chińska. Gotować przez ok.15 min. aż warzywa bedą miekkie.

  2. Dolej sos imbirowy firmy Tao Tao (można go kupić m.in. w Kauflandzie), sos miodowy z czosnkiem, sos sojowy. Dodać przyprawe chili dla pikantnego smaku, według uznania.

  3. Na końcu zrób zaprawke z mąki i oleju dla gęstości zupy. Pół szklanki oleju i szklanke mąki. Rozmieszać trzepaczka i powoli wlewac do gotującej się zupy i lekko mieszając. Gotować na małym ogniu przez 5 min.

  4. Osobno ugotować makaron i dodać do zupy dozwoloną ilość.

Twoje notatki do przepisu

Komentarze do przepisu (0)

Dodaj komentarz

Wypełnienie pól oznaczonych * jest obowiązkowe
Bądź pierwszy. Napisz coś miłego!

Ostatnio komentowane przepisy

Rozwiń Zwiń