Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Do wielbicieli curry nie należę, ale jak mi coś posmakuje, będę chciała powtó...
Odsłon: 35
Bardzo smaczna, soczysta wędlinka uwędzona metodą garnkową, w garnku.
Odsłon: 108
Pyszne ciasteczka mojego dzieciństwa
Odsłon: 445
Godna polecenia konserwa z szynki wieprzowej z galaretką w słoiczku. Idealna...
Odsłon: 32618
Klasyczna włoska pizza z bogatym połączeniem czterech rodzajów sera na chrupi...
Odsłon: 77
Shot na wzmocnienie odporności zrobiłam z kurkumą, świeżym imbirem, sokiem z...
Odsłon: 107
Do wielbicieli curry nie należę, ale jak mi coś posmakuje, będę chciała powtó...
Odsłon: 35
Bardzo smaczna, soczysta wędlinka uwędzona metodą garnkową, w garnku.
Odsłon: 108
Pyszne ciasteczka mojego dzieciństwa
Odsłon: 445
Godna polecenia konserwa z szynki wieprzowej z galaretką w słoiczku. Idealna...
Odsłon: 32618
Klasyczna włoska pizza z bogatym połączeniem czterech rodzajów sera na chrupi...
Odsłon: 77
Shot na wzmocnienie odporności zrobiłam z kurkumą, świeżym imbirem, sokiem z...
Odsłon: 107
Składniki
Pomidory z puszki wlewamy na patelnię, dodajemy drobno pokrojone suszone pomidory (wcześniej odsączone z oleju) oraz przeciśnięty przez praskę czosnek. Całość dusimy przez ok 15 min aż pomidory się zredukują. Dolewamy do bulionu,dodajemy passatę i gotujemy na niewielkim ogniu kolejne 15-20 min. Miksujemy ręcznym blenderem na gładki krem. Podajemy z makaronem, kleksem jogurtu naturalnego i łyżeczką pikantnej salsy.
Składniki na salsę: sok z 1 cytryny 6 łyżek oliwy 1/2 pęczka natki pietruszki 1 ząbek czosnku 1-2 pomidory 1/2 papryczki chilli sól do smaku Pietruszkę, papryczkę chilli oraz pomidory kroimy w bardzo drobną kosteczkę. Łączymy z sokiem cytrynowym i oliwą. Odstawiamy na minimum godzinę do lodówki dla połączenia smaków.