Do góry

Zupy Przepis na:

Zupa pomidorowo-ogórkowa z makaronem

Zupa pomidorowo-ogórkowa z makaronem

Autor:

Przepisów i artykułów: 1923 Ocena: 43932

Dodano:

Odsłon: 310

Kolejne połączenie, które naszym zdaniem wyszło bardzo smaczne.

Składniki

  • 500 g udek z kurczaka
  • 1,5 litra wody
  • 1 por
  • 2 marchewki
  • 1 pietruszka
  • 1 mały seler korzeniowy
  • 2 łyżki pasty rosołowej
  • 2 liście laurowe
  • 2 ziarna ziela angielskiego
  • 1/2 ogórka wężowego
  • 500 ml soku pomidorowego
  • 1 łyżka koncentratu pomidorowego
  • 1 łyżeczka lubczyku
  • 1 łyżeczka estragonu
  • makaron
  • sól, pieprz
3-4 os. 60 min łatwe tanie

Przygotowanie

  1. Mięso oczyszczamy, zalewamy zimną wodą, wsypujemy ½ łyżeczki soli, doprowadzamy do wrzenia. Zmniejszamy płomień, gotujemy ze dwa kwadranse. Mięso usuwamy. Usuwamy szumowiny, dodajemy obrane marchewki, związany por, pietruszkę, seler, ziele angielskie, liście laurowe, lubczyk, estragon, pastę rosołową, gotujemy pod przykryciem do miękkości marchewki. Warzywa usuwamy, marchewki kroimy na mniejsze kawałki, podobnie pietruszkę i seler. Wrzucamy z powrotem do wywaru, razem z obranym i pokrojonym ogórkiem.
    Wlewamy sok, dodajemy koncentrat pomidorowy, zagotowujemy. Do smaku doprawiamy solą, pieprzem. Podajemy z makaronem i posiekaną natką pietruszki.
    Można zabielić śmietaną.

Twoje notatki do przepisu

Komentarze do przepisu (3)

Ostatnio komentowane przepisy

Rozwiń Zwiń