Do góry

Zupy Przepis na:

Zupa porowa

Zupa porowa

Autor:

Przepisów i artykułów: 51 Ocena: 916

Dodano:

Odsłon: 5034

Zapraszam na mojego bloga Paszczak gotuje.

Składniki

5-6 os. 30 min średnie przystępne

Przygotowanie

  1. Pora i cebulę pokroić w talarki, ziemniaki w kostkę i dusić 5 min na maśle z niewielką ilością wody, dodać startą na tarce gałkę muszkatołową, wino i szklankę wody. Gotować aż ziemniaki zmiękną, dodać serek topiony i śmietanę. Zmiksować, dodać wody, jeśli zupa wyszła za gęsta, doprawić solą. Szynkę, pokroić w paski i podsmażyć. Zupę nakładać do misek i posypać szynką i szczypiorkiem.

Twoje notatki do przepisu

Komentarze do przepisu (1)

Ostatnio komentowane przepisy

Rozwiń Zwiń