Do góry

Zupy Przepis na:

Zupa porowa

Zupa porowa

Autor:

Przepisów i artykułów: 42 Ocena: 1357

Dodano:

Odsłon: 4367

Pyszna zupa porowa z mięskiem mielonym

Składniki

3-4 os. 30 min średnie przystępne

Przygotowanie

  1. Mięso podsmażyć na maleńkiej ilości tłuszczu, NIE solić!

  2. Przygotować wywar na włoszczyźnie ok 3l - zostawić 1-2 marchewki, kawałek selera i pietruszki do starcia na tarce. Kiedy warzywa będą lekko miękkie dodajemy mięso mielone, solimy ( ja dodałam jeszcze 2 kostki rosołowe, choć staram się ich unikać:)) i gotujemy.

  3. W między czasie kroimy w pół talarki białe części pora i ścieramy na tarce o grubych oczkach warzywa. Dodać wszystko do wywaru i gotować do miękkości ok godzinki.

  4. Pod koniec gotowania odlać trochę zupy do garnka i rozpuścić w nim serki topione. Dodać do zupy i jeszcze chwile gotować. Taka zupka bardzo dobrze smakuje z czosnkowymi grzankami ale i bez niczego również jest świetna:)

  5. P.S. Przepraszam za jakość zdjęcia... :P

Twoje notatki do przepisu

Komentarze do przepisu (2)

Ostatnio komentowane przepisy

Rozwiń Zwiń