Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Wypróbowany przepis na "Zupa porowo -ziemniaczana"
Prosta, smaczna i szybka w wykonaniu surówka z warzyw ogrodowych.
Odsłon: 124
Pyszna i szybka dwukolorowa babka którą przygotowujesz w pięć minut, idealna...
Odsłon: 22727
Szczególnie dzieci się cieszą. To bardzo przyjemna zabawa.
Odsłon: 128
Polecam.
Odsłon: 5094
Prosta, smaczna i szybka w wykonaniu surówka z warzyw ogrodowych.
Odsłon: 124
Pyszna i szybka dwukolorowa babka którą przygotowujesz w pięć minut, idealna...
Odsłon: 22727
Szczególnie dzieci się cieszą. To bardzo przyjemna zabawa.
Odsłon: 128
Polecam.
Odsłon: 5094
Składniki
Pory oczyść z zewnętrznych liści, pozostaw białą oraz jasnozieloną część, dokładnie opłucz, potnij w plasterki. Ziemniaki i cebulę obierz i pokrój w kostkę.
W garnku roztop masło, dodaj pory, ziemniaki i cebulę. Podgrzej na średnim ogniu przez około 3 minuty, aż warzywa nieco zmiękną, od czasu do czasu zamieszaj. Wlej bulion i całość zagotuj.
Zmniejsz ogień i gotuj, aż warzywa będą miękkie. Posól do smaku, wlej oliwę i zmiksuj na gładki krem.
W tym czasie parówki pokrój na 3-centymetrowe, skośne kawałki. Nakłuj je na patyczki do szaszłyków i podawaj z zupą. Przed podaniem krem zapraw śmietaną.Źródło: Na żywo