Do góry

Zupy Przepis na:

Zupa porowo-ziemniaczana z dodatkiem kiszonej kapusty.

Zupa porowo-ziemniaczana z dodatkiem kiszonej kapusty.

Autor:

Przepisów i artykułów: 551 Ocena: 9921

Dodano:

Odsłon: 843

Zupka syta,szybka i bardzo smaczna,bez dużego wysiłku:) Serdecznie polecam:)

Składniki

  • marchew 2 szt
  • 1/2 kg kiszonej kapusty wraz ze sokiem( najlepsza domowa)
  • seler naciowy 3-4 łodygi
  • por duży
  • ziemniaki 5 średnich
  • lubczyk suszony łyżka
  • masło 2 łyżki
  • mąka łyżka
  • pieprz,sól i maggi
  • schab pieczony 20dkg
> 6 os. 30 min łatwe tanie

Przygotowanie

  1. Pokrojonego pora w krążki zeszklić na łyżce masła lub innego tłuszczu( jaki lubicie)
    Zlać wodą lub bulionem ja robiłam w wersji light,dodać pokrojoną w kostkę marchew,seler naciowy,lubczyk suszony, ziemniaki i schab .
    Gotować do miękkości ziemniaków.

    Kapustę ugotować osobno około 20min. ,dodać wraz z wodą do zupy.

    Zrobić na łyżce masła i mąki zasmażkę,dodać do zupy ,zagotować i doprawić do końcowego smaku.


    Smacznego życzę!

Twoje notatki do przepisu

Komentarze do przepisu (6)

Ostatnio komentowane przepisy

Rozwiń Zwiń