Do góry

Zupy Przepis na:

ZUPA "ALA"

ZUPA ALA

Autor: haniadaniel

Przepisów i artykułów: 6 Ocena: 72

Dodano: 27.11.2012

Odsłon: 886

Lekka , pozywna , bardzo smaczna...niskokaloryczna.

Składniki

  • warzywa (marchewka,pietruszka,seler z nacia)
  • czosnek, 5-6 zabkow
  • papryka czerwona (srednia), 1 szt
  • papryka zolta (srednia), 1 szt
  • papryka zielona (srenia), 1 szt
  • ziemniaki (male ), okolo 10 szt
  • cebula (mala), 1 szt
  • por (sredni), 1 szt
  • pietruszka zielona, 1 peczek
  • koperek, 1 peczek
  • ziola (tymianek,oregano,bazylia,kminek), w/g smaku
  • przyprawa Kucharek, 1.5 lyzki stolowej
  • kostka rosolowa wolowa Kucharek, 1 szt.
  • sol,pieprz, do smaku
  • oliwa z oliwek, 1 lyzka stolowa
3-4 os. 30 min średnie przystępne

Przygotowanie

  1. Warzywa , papryke , cebule , czosnek , ziemniaki dokldnie myjemy i obieramy .

  2. Oliwe rozgrewamy , dodajemy rozgniecione zabki czosnku i podpiekamy na lekko zloty kolor.

  3. Obrane warzywa WSZYSTKIE kroimy w kostke (nie dodajemy w tej chwili natki selera).

  4. .W 3 litrach wody gotujemy kostke rosolowa,dodajemy przyrumieniony czosnek , pokrojone warzywa , przyprawe Kucharek i gotujemy na malym ogniu okolo 15 min.

  5. Nastepnie dodajemy natke selera , koperek , natke pietruszki , ziemniaki (obrane ale w calosci ) i dalej gotujemy (okolo 15 min).

  6. Po tym czasie dodajemy ziola ( w/g uznania ) , przyprawiamy sola i peprzem do smaku.

  7. Gotowa zupe mozemy zabielic Yogurtem ( najlepiej naturalnym Light).

  8. GOTOWE - S M A C Z N E G O

Twoje notatki do przepisu

Komentarze do przepisu (2)

Dodaj komentarz

Wypełnienie pól oznaczonych * jest obowiązkowe

zdjecie uzytkownika

haniadaniel 18 marca 2013 Duzo roboty ale efekt sie liczy...nic za darmo nie ma.

0 Kto głosował? | Odpowiedz

Ostatnio komentowane przepisy

Rozwiń Zwiń