Do góry

Zupy Przepis na:

Zupa "Nic"

Zupa Nic

Autor:

Przepisów i artykułów: 10 Ocena: 108

Dodano:

Odsłon: 1868

Dla Tadków-niejadków - w/g Kuchni Polskiej

Składniki

3-4 os. 30 min średnie przystępne

Przygotowanie

  1. Zagotować mleko z wanilią.

  2. Ubić pianę i polączyć z cukrem, ciągle ubijając. Pianę klaść lyżką na gotujące się mleko. Zagotować, odwrócić. Ugotowaną pianę wylożyć na talerze. Mleko oslodzić do smaku, wymieszać z żóltkami, zalać nim pianę.

  3. Podawać na zimno lub na gorąco z ryżem.

Twoje notatki do przepisu

Komentarze do przepisu (0)

Dodaj komentarz

Wypełnienie pól oznaczonych * jest obowiązkowe
Bądź pierwszy. Napisz coś miłego!

Ostatnio komentowane przepisy

Rozwiń Zwiń