Do góry

Zupy Przepis na:

zupa "tajska" kokosowo-marchwiowa

zupa tajska kokosowo-marchwiowa

Autor:

Przepisów i artykułów: 2 Ocena: 3

Dodano:

Odsłon: 3664

sami spróbujcie, ulubiona zupa mojej rodziny

Składniki

5-6 os. 60 min średnie przystępne

Przygotowanie

  1. Marchew obrać, pokroić w plastry , zalać wodą tak by cała marchew znajdowała się w wodzie i nie więcej, dodać soli lub bulionetki. Gdy będzie miękka zmiksować blenderem do konsystencji kremowej

  2. Następnym krokiem jest dodanie do kremu z marchwi puszki mleka kokosowego, przyprawy chilli oraz curry w przyprawie bądź pasty curry. Teraz mamy już podstawę zupy

  3. Do przygotowanego wywaru dodajemy podsmażoną na oliwie z dodatkiem najlepiej oleju sezamowego pierś z kurczaka pokrojoną w kostkę, gotujemy zupę na wolnym ogniu

  4. Następnie dodajemy do zupy pokrojoną w kostkę cukinię razem ze skórką oraz paprykę i pieczarki, pieczarki i paprykę można chwilę poddusić wcześniej na patelni

  5. Wszystkie wyżej wymienione składniki dusimy, jeśli zupa jest za gęsta dodajemy wody i smakujemy dodając przypraw curry bądz papryki nadając jej tym samym ostrości. Gotujemy z warzywami ok. 20 minut do miękkości cukinii

  6. SMACZNEGO

Twoje notatki do przepisu

Komentarze do przepisu (1)

Dodaj komentarz

Wypełnienie pól oznaczonych * jest obowiązkowe

zdjecie uzytkownika

Annuar 28 maja 2012 Ciekawe i oryginalne, warto zapisać przepis :)

0 Kto głosował? | Odpowiedz

Ostatnio komentowane przepisy

Rozwiń Zwiń