Do góry

Zupy Przepis na:

Zupa "ziemniaczanka"

Zupa ziemniaczanka

Autor: ivaVienna

Przepisów i artykułów: 7 Ocena: 142

Dodano: 14.02.2013

Odsłon: 6391

jest to moja najulubiensza zupa,prosta w wykonaniu,za kazdym razem ma inny smak

Składniki

  • wszystkie mozliwe jarzyny, 0,5kg
  • ziemniaki-srednie, 4 szt.
  • zeberka surowe, .0.25 kg
  • smazona cebulka, 1 szt.
  • skwarki, 1 plaska lyzka
  • ma,ka, 1 lyzeczka
  • Natka pietruszki, dowolnie
  • sol
3-4 os. 15 min średnie przystępne

Przygotowanie

  1. pogotowac zeberka,dodac pokrojone jarzynki,

  2. dodac pokrojone ziemniaki

  3. z cebuli ,skwarkow i maki zrobic zasmazke-dodac do gotowej zupy

  4. podawac z posiekana, drobniutko natka pietruszki

Twoje notatki do przepisu

Komentarze do przepisu (3)

Dodaj komentarz

Wypełnienie pól oznaczonych * jest obowiązkowe

zdjecie uzytkownika

ggosienka68 07 listopada 2014 Twój przepis przypomniał mi "ziemniaczankę" mojej babci. Najsmaczniejsza zupka :)

4 Kto głosował? | Odpowiedz

zdjecie uzytkownika

Joanna115 07 listopada 2014 zawsze lubiłam tą zupę:-)od dziecięcych lat:-)i teraz po wielu latach, czytając Twój przepis przypomniałam sobie jej charakterystyczny smak :-) i jutro ugotuję :-)

6 Kto głosował? | Odpowiedz

Ostatnio komentowane przepisy

Rozwiń Zwiń