Do góry

Zupy Przepis na:

Zupa rybna

Zupa rybna

Autor:

Przepisów i artykułów: 67 Ocena: 1087

Dodano:

Odsłon: 35735

Bardzo smaczna i pożywna

Składniki

  • filety rybne (sola, tilapia) 60 dag
  • sok z cytryny 2 łyżki
  • marchew 2 szt
  • pietruszka mała 1 szt
  • seler kawałek
  • seler naciowy 2 gałązki
  • fasola czerwona 1 puszka
  • papryka czerwona pół
  • pomidory krojone 1 puszka lub karton
  • sól,pieprz, oregano
  • bulion warzywny 0,5 l
  • czosnek 2 ząbki
  • cebula 1 szt
  • olej 3 łyżki
5-6 os. 60 min łatwe przystępne

Przygotowanie

  1. Filety pokroić w kostkę, posolić, skropić sokiem z cytryny, odstawić.
    Czosnek zmiażdżyć, cebulę pokroić w półplasterki. Marchew, pietruszkę, seler pokroić w słupki, seler naciowy w plasterki, paprykę w paski.

  2. Na oleju podsmażyć czosnek i cebulę, dodać pokrojone warzywa, wlać bulion warzywny i dusić ok 20 min, dodać czerwoną fasolę, pomidory z puszki (kartonu), filety i gotować do miękkości ryby. Doprawić do smaku solą, pieprzem, oregano. Smacznego.

Twoje notatki do przepisu

Komentarze do przepisu (0)

Dodaj komentarz

Wypełnienie pól oznaczonych * jest obowiązkowe
Bądź pierwszy. Napisz coś miłego!

Ostatnio komentowane przepisy

Rozwiń Zwiń