Do góry

Zupy Przepis na:

Zupa rybna

Zupa rybna

Autor:

Przepisów i artykułów: 20 Ocena: 13

Dodano:

Odsłon: 440

:)

Składniki

  • 60 dag ryb
  • cytryna
  • 2 marchewki
  • pietruszka
  • cebula
  • łodyga selera naciowego
  • listek laurowy
  • kilka ziaren ziela angielskiego, kilka ziaren pieprzu
  • kromka bułki
  • jajko
  • natka pietruszki
  • sól
  • pieprz
> 6 os. > 60 min łatwe tanie

Przygotowanie

  1. Wyfiletuj ryby. Rybę skrop sokiem z cytryny. Oprósz solą. Warzywa zalej 2 l wody i zagotuj.

  2. Dodaj przyprawy i trochę skórki z cytryny, gotuj 15 minut. Włóż rybę,gotuj 15 minut, wyjmij rybę.

  3. Do wywaru włóż filety, gotuj 15 minut,wyjmij, ostudź.

  4. Filety oczyść z ości i skóry. Rozdrobnij widelcem, dodaj namoczoną bułkę, jajko i posiekaną natkę. Wyrób, przypraw.

  5. Z rybnej masy formuj pulpeciki, włóż je do gorącego wywaru i gotuj 5 minut. Dopraw zupę.

Twoje notatki do przepisu

Komentarze do przepisu (0)

Dodaj komentarz

Wypełnienie pól oznaczonych * jest obowiązkowe
Bądź pierwszy. Napisz coś miłego!

Ostatnio komentowane przepisy

Rozwiń Zwiń