Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Zupa, którą przygotowałam, w krajach anglosaskich nazywa się chowder. Chowder...
Odsłon: 23
Szybko, prosto, smacznie
Odsłon: 81
Na piknik nie musi być zaraz cała blacha ciasta. Mogą być takie ciasteczka....
Odsłon: 169
Czasami przychodzi pora na i takie smaki.
Odsłon: 196
Zupa, którą przygotowałam, w krajach anglosaskich nazywa się chowder. Chowder...
Odsłon: 23
Szybko, prosto, smacznie
Odsłon: 81
Na piknik nie musi być zaraz cała blacha ciasta. Mogą być takie ciasteczka....
Odsłon: 169
Czasami przychodzi pora na i takie smaki.
Odsłon: 196
Składniki
Wyfiletuj ryby. Rybę skrop sokiem z cytryny. Oprósz solą. Warzywa zalej 2 l wody i zagotuj.
Dodaj przyprawy i trochę skórki z cytryny, gotuj 15 minut. Włóż rybę,gotuj 15 minut, wyjmij rybę.
Do wywaru włóż filety, gotuj 15 minut,wyjmij, ostudź.
Filety oczyść z ości i skóry. Rozdrobnij widelcem, dodaj namoczoną bułkę, jajko i posiekaną natkę. Wyrób, przypraw.
Z rybnej masy formuj pulpeciki, włóż je do gorącego wywaru i gotuj 5 minut. Dopraw zupę.