Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Zupa, którą przygotowałam, w krajach anglosaskich nazywa się chowder. Chowder...
Odsłon: 27
Szybko, prosto, smacznie
Odsłon: 87
Na piknik nie musi być zaraz cała blacha ciasta. Mogą być takie ciasteczka....
Odsłon: 195
Czasami przychodzi pora na i takie smaki.
Odsłon: 205
Zupa, którą przygotowałam, w krajach anglosaskich nazywa się chowder. Chowder...
Odsłon: 27
Szybko, prosto, smacznie
Odsłon: 87
Na piknik nie musi być zaraz cała blacha ciasta. Mogą być takie ciasteczka....
Odsłon: 195
Czasami przychodzi pora na i takie smaki.
Odsłon: 205
Składniki
Ryby umyj, wyfiletuj. Odpadki ugotuj w osolonej wodzie.
Cebulę potnij w piórka, czosnek przeciśnij przez praskę. Marchewkę i pietruszkę pokrój w paski, a obrane ziemniaki w plastry.
W garnku rozgrzej olej, wrzuć cebulę i czosnek. Po chwili dolej przecedzony wywar rybny, dodaj ziemniaki i gotuj całość około 20 minut. Następnie dołóż filety i trzymaj na ogniu jeszcze około 10 minut.
Pod koniec wymieszaj zupę z pokrojonymi w kostkę obranymi pomidorami, koncentratem i ostrą papryką.
Czas: 50 min. 1 porcja = 220 kcalŹródło: Kurier TV