Do góry

Zupy Przepis na:

Zupa rybna

Zupa rybna

Autor:

Przepisów i artykułów: 993 Ocena: 8453

Dodano:

Odsłon: 7

Wypróbowany przepis na "Zupa rybna"

Składniki

  • pół kg dowolnej ryby
  • 2 ziemniaki
  • cebula
  • marchewka
  • pietruszka
  • 2 pomidory
  • 2 łyżka koncentratu pomidorowego
  • 2 ząbki czosnku
  • 4 łyżki oleju
  • sól
  • pieprz
  • ostra papryka w proszku
  • listek laurowy
3-4 os. 60 min łatwe przystępne

Przygotowanie

  1. Ryby umyj, wyfiletuj. Odpadki ugotuj w osolonej wodzie.

  2. Cebulę potnij w piórka, czosnek przeciśnij przez praskę. Marchewkę i pietruszkę pokrój w paski, a obrane ziemniaki w plastry.

  3. W garnku rozgrzej olej, wrzuć cebulę i czosnek. Po chwili dolej przecedzony wywar rybny, dodaj ziemniaki i gotuj całość około 20 minut. Następnie dołóż filety i trzymaj na ogniu jeszcze około 10 minut.

  4. Pod koniec wymieszaj zupę z pokrojonymi w kostkę obranymi pomidorami, koncentratem i ostrą papryką.

  5. Czas: 50 min. 1 porcja = 220 kcal

    Źródło: Kurier TV

Twoje notatki do przepisu

Komentarze do przepisu (0)

Dodaj komentarz

Wypełnienie pól oznaczonych * jest obowiązkowe
Bądź pierwszy. Napisz coś miłego!

Ostatnio komentowane przepisy

Rozwiń Zwiń