Do góry

Zupy Przepis na:

Zupa rybna

Zupa rybna

Autor:

Przepisów i artykułów: 661 Ocena: 5692

Dodano:

Odsłon: 14

Przepis wart wypróbowania: "Zupa rybna"

Składniki

  • 50 dag filetów z mintaja lub morszczuka
  • 10 dag ziemniaków
  • 15 dag wędzonego chudego boczku
  • 1 cebula
  • 2 łyżki masła
  • kilka gałązek tymianku
  • 1/2 l mleka
  • 1/2 l wody
  • sól
  • pieprz
  • sok z cytryny. Do zasmażki:
  • 2 łyżki masła
  • 1 łyżka mąki pszennej
3-4 os. 60 min łatwe przystępne

Przygotowanie

  1. Rybę pokrój w kostkę, dopraw do smaku i skrop sokiem z cytryny. Ziemniaki umyj, obierz i posiekaj w dro bną kostkę. Boczek potnij w cienkie paski, a cebulę poszatkuj.

  2. Na patelnię wrzuć masło, a następnie zeszklij na nim cebulę. Dodaj boczek i przesmaż.

  3. Zalej wszystkie wodą i mlekiem. Dorzuć ziemniaki, dopraw jeszcze pieprzem i tymiankiem.

  4. Gdy ziemniaki będą już miękkie, dodaj kos tkę rybną i zasmażkę.

    Źródło: Telemax

Twoje notatki do przepisu

Komentarze do przepisu (0)

Dodaj komentarz

Wypełnienie pól oznaczonych * jest obowiązkowe
Bądź pierwszy. Napisz coś miłego!

Ostatnio komentowane przepisy

Rozwiń Zwiń