Do góry

Zupy Przepis na:

Zupa rybna

Zupa rybna

Autor:

Przepisów i artykułów: 244 Ocena: 2861

Dodano:

Odsłon: 2262

Smaczna, lekko pikantna. Obok pomidorowej, ogórkowej czy rosołu będzie z pewnością ciekawą odmianą menu.

Składniki

  • 25-30 dag filetu z chudej ryby (dałam dorsza)
  • 3 średnie marchewki
  • 1/4 korzenia dużego selera
  • 1/2 pora
  • 2 ziemniaki
  • 1 mała papryczka chilli
  • 1-2 ząbki czosnku
  • natka pietruszki
  • 2 łyżki mąki pszennej
  • 2-3 łyżki jogurtu naturalnego ""Danon"
  • przyprawy: sól, pieprz, oregano, lubczyk, bazylia, 2 listki laurowe, 4 kulki ziela angielskiego, 1 łyżka "Vegety"
3-4 os. 60 min łatwe tanie

Przygotowanie

  1. Filet z dorsza rozmrozić. Pokroić na małe kawałki i skropić sokiem z cytryny. Warzywa umyć, obrać, pokroić i przełożyć do garnka z 2,5-3 l
    wody. Zagotować. Dodać przyprawy. Po około 15 minutach gotowania dodać rybę. Gotować jeszcze kolejne 15-20 minut.

  2. Na koniec nabrać chochelką wywar do miseczki, przestudzić i dodać mąkę oraz jogurt. Bardzo starannie wymieszać, aby uniknąć grudek. Wlać do zupy, zamieszać, zagotować. I to już wszystko.

Twoje notatki do przepisu

Komentarze do przepisu (0)

Dodaj komentarz

Wypełnienie pól oznaczonych * jest obowiązkowe
Bądź pierwszy. Napisz coś miłego!

Ostatnio komentowane przepisy

Rozwiń Zwiń