Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Smaczna, lekko pikantna. Obok pomidorowej, ogórkowej czy rosołu będzie z pewnością ciekawą odmianą menu.
Błyskawiczny w przygotowaniu i przepyszny sos/ pasta do podjadania.
Odsłon: 68
Pomysł na tę zupę to wynik sporej ilości mięsa i kości pozostałych z pieczone...
Odsłon: 74
Błyskawiczny w przygotowaniu i przepyszny sos/ pasta do podjadania.
Odsłon: 68
Pomysł na tę zupę to wynik sporej ilości mięsa i kości pozostałych z pieczone...
Odsłon: 74
Składniki
Filet z dorsza rozmrozić. Pokroić na małe kawałki i skropić sokiem z cytryny. Warzywa umyć, obrać, pokroić i przełożyć do garnka z 2,5-3 l wody. Zagotować. Dodać przyprawy. Po około 15 minutach gotowania dodać rybę. Gotować jeszcze kolejne 15-20 minut.
Na koniec nabrać chochelką wywar do miseczki, przestudzić i dodać mąkę oraz jogurt. Bardzo starannie wymieszać, aby uniknąć grudek. Wlać do zupy, zamieszać, zagotować. I to już wszystko.