Do góry

Zupy Przepis na:

Zupa rybna - rosół z ryby

Zupa rybna - rosół z ryby

Autor: Mioo

Przepisów i artykułów: 14 Ocena: 36

Dodano: 30.05.2018

Odsłon: 4418

Smaczny rosół z ryb słodkowodnych.

Składniki

  • małe ryby z jeziora ok 10 szt.
  • 3 średnie marchewki
  • 1,5l wody
  • 3 łodyżki świeżego kopru
  • 3 łodyżki świeżej natki pietruszki
  • 1 łyżeczka Vegety naturalnej lub kostka rosołowa
  • 2 liście laurowe
  • seler naciowy ok. 10 cm
  • sól, pieprz, imbir w proszku, sos sojowy
1-2 os. 60 min średnie przystępne

Przygotowanie

  1. 1. Warzywa pokrojone w plasterki i przyprawy zagotować prawie do miękkości.

    2. Pod koniec gotowania dodać umyte ryby na około 10-15 minut - tak żeby się nie rozpadły.

    3. Delikatnie wyjąć ryby z rosołu, ewentualnie rosół przecedzić dla pewności, że nie będzie w nim ości.

Twoje notatki do przepisu

Komentarze do przepisu (1)

Ostatnio komentowane przepisy

Rozwiń Zwiń